Betotteld in Hermanus

Was ‘n paar dae in Hermanus – ‘n klompie walvisse gesien maar opvallend is al die kuierplekke – elke tweede deur is ‘n restourant.

Dan nog boonop is daar talle “tourist traps” en maak nie saak waar jy kom nie, daar speel ‘n CD van óf Andrea Bocelli, óf Sarah Brightman, óf nog erger, albei tegelyk.

Home sweet home vir my!

Jammer aan al die fêns …

5 Comments

Filed under Uncategorized

5 responses to “Betotteld in Hermanus

 1. DallaSePa

  Hallo Oom.’Home sweet home vir my!’ … hoe baie het al daai woorde in my kop gehad!:))

 2. Liani.Mare

  Die walvisse moes ‘n mooi gesig wees!

 3. skaawagter

  Ek lees juis nou die wyshede van Jan Greshoff, in so n dun bundeltjie ‘JANEE’ {1958]. Nav jou verwysing na Tourist traps; ” REIZENWeleer ging men op res met de oprechte bedoeling nieuwe schoonheden, nieuwe opvattingen, nieuwe levenswijsen te ontdekkendie, rustig gelijk het past, te bestuderen…Het reizen is geheel van aard veranderd. Op enkele goede reizigers na, een minderheid, streeft de massa naar een ding:in zo kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk steden te bezoeken alleen om, thuis gekomen, te kunnen bluffen, dat men er geweest is….En men keert terug zonder dat men zich ook maar in de allerminste mate verrijkt heeft. Wanneer ik de tijd en de middelen mis om een stad, een landstreek, niet alleen te doorleven, doch, in mij op te nemen, mij er mede te vereenzelvigen, blijf ik liever thuis. En dat is nog eerlijker ook….”

 4. vuurklip

  Netso! Die mens se brein is gemaak om indrukke teen looppas in te neem en te verwerk. As jy per motor of trein deur ‘n landskap reis bly min oor. Per voet is minder inderdaad mÊÊr!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s