Raai Raai Riepa!

24. Story of the foot? (6)

raai 01

Het jy dit?

Advertisements

25 Comments

Filed under Allerlei, crossword clue, Uncategorized

25 responses to “Raai Raai Riepa!

 1. Haha, dis ‘n goeie een. Ek het eers gedink aan die “footer” (verduideliking onder ‘n grafiek). Hoe’s daai vir per ongeluk afkom op die regte storie?

 2. Ek het hom nie😜😁😁

 3. Dit soort raadseltjes zijn een amusante sport, voor het overgrote deel gebaseerd op intuïtie. Je moet wel kennis hebben van jouw taal natuurlijk (en soms van een andere taal ook), maar de oplossing komt wanneer je hem ineens “doorziet”. In alle cryptogrammen die ik vol moed en met een scherp potlood attaqueer, blijven vakken oningevuld. Gelukkig vind ik dat niet dom, alleen een gebrek aan geduld, en feeling!
  .

 4. Ik kan het niet laten tot en met alle lege vakken zijn ingevuld!

  • Inderdaad, in feite doe ik dat meestal ook; de satisfactie van het zoeken en zelf vinden is onvervangbaar! Maar voordat het een obsessie wordt,,ga ik uit nieuwsgierigheid naar de “oplossing” van de puzzlemaker.

   Reacties en tegenreacties zoals deze maken het bloggen tot een genoegen…..

 5. Ah, en nog bedankt voor het willen volgen van mijn (recente) blog!

 6. Vuurklip, goeden middag. In mijn notities heb ik al lange tijd een paar woorden staan die zijn gevormd uit twee tegenstellingen. Het lijkt mij dat zij zich lenen tot een publicatie soortgelijk als “Raai Raai Riepa” of “Blokkiesraaisel”. Twee voorbeelden zijn:
  – ondersteboven
  – volledig.
  Ik wil ze jou graag toespelen, en denk tevens aan de mogelijkheid om ze ook op mijn blog te plaatsen. Wij hebben toch verschillende lezers. Maar in het geval dat jij dat zou zien als “plagiaat”, geef ik jou, als je er belang in stelt, graag het hele rijtje (7 voor het moment) voor inschrijving hier.
  Graag jouw mening, dank u!

  • Hier laat my beheer oor Nederlands my in die steek! Ek antwoord dus in Afrikaans.
   Van plagiaat is daar geen sprake nie en ek wil jou aanmoedig om self daaroor te blog. My “Raai Raai Riepa” voorbeelde kom uit die daaglikse Cape Times se Cryptic Crossword. Soms is die leidraad so slim dat ek dit met ander wil deel.

   ‘n Klassieke voorbeeld is:
   Clue: HIJKLMNO (5)

   Groete.

   • Gisteren heb ik mij bezig gehouden met diverse dingen, onder andere jouw HIJKLMNO. De enige oplossing die ik kan bedenken, is: EIGHT (letters). Dat ze in het alphabet achter elkaar staan, zie ik als een “false” clue: de auteur had ook acht willekeurige letters kunnen kiezen.
    Misschien is mijn antwoord wel erg naief, maar daar kan ik alleen om lachen.
    Ik hoop mijn Nederlands gemakkelijk begrijpbaar te houden. De gecompliceerde woorden voor de quiz waren een uitzondering. Vandaag of morgen lanceer ik hem op mijn blog. Dank voor de tip!

    Anderzijds moet ik zeggen dat ik het boeiend vind, Afrikaans te kunnen volgen. In 2007 maakte ik op een vliegreis van Cape Town naar Kuala Lumpur met een bijzonder aardig Afrikaans echtpaar. Zij gaven de voorkeur aan het Engels, maar ze spraken ook Afrikaans, getuige de courant die zij mij gaven en die ik met plezier heb doorgelezen (natuurlijk niet tijdens onze boeiende gesprekken!).

    Groet .-
    .

   • Ek kan Nederlands goed volg maar het spreken gaat niet zo glad! Dia antwoord op HIJKLMNO is WATER! Die gegewe letters in naamlik H to O.

 7. Grappig wel dit…. this is funny
  Ik spreek jouw taal niet…. I don’t speak your language
  De oplossing lijkt me: …the solution, I think is: legenda – a = legend ?

 8. O ja, over jouw “water” raai raai moet ik nog iets vertellen. Hopelijk wil jij mij geloven vuurklip, dat ik een oplossing had bedacht die ik wel slim vond maar die alleen vier letters bevatte, namelijk H TO O. Eén te weinig, en ik kwam er pas veel later op om het te lezen als H TWO O.
  Dat overkomt een mens alleen als zijn brein niet op topsnelheid werkt! Ik blijf mijn best doen….
  Een goede zondag toegewenst . –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s